All for Joomla All for Webmasters

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

9η συνεδρίαση Δ.Σ. Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

9η συνεδρίαση Δ.Σ. Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Παρόντες (απαρτία): Κοκκόλης Μιχάλης, Διονυσόπουλος Δημοσθένης, Πολυμέρου Τερέζα, Φιλιππής Δημήτρης, Ζακολίκου Βιβή, Μελά -Παπαδοπούλου Βανέσα

Απούσα (αδικαιολόγητη): Καπηλίδη Μαίρη .

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1. Υποχρεωτική αναδιάρθρωση Δ.Σ. Το Νέο Δ.Σ

Μετά την αποχώρηση από το Δ.Σ. του αντιπροέδρου κ. Στέφανου Λέκκα (λόγω αλλαγής σχολείου του παιδιού του), εξελέγη και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. ως εξής:

Πρόεδρος: Κοκκόλης Μιχάλης

Αντιπρόεδρος: Φιλιππής Δημήτρης

Γενικός Γραμματέας: Πολυμέρου Τερέζα

Ταμίας: Ζακολίκου Βιβή

Έφορος: Διονυσόπουλος Δημοσθένης

Μέλη: Καπηλίδη Μαίρη και Μελά - Παπαδοπούλου Βανέσα

Σημειώνεται ότι η κ. Βανέσα Μελά - Παπαδοπούλου, εκλεγείσα πρώτη αναπληρωματική στις εκλογές, καταλαμβάνει αυτοδίκαια τη θέση του αποχωρήσαντος μέλους.

2. Έλεγχος Ελεγκτικής Επιτροπής

Παράλληλα με τη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. η εξελεγκτική επιτροπή προέβη, σύμφωνα με το Καταστατικό, στον ετήσιο έλεγχο των βιβλίων (Ταμείου και Πρακτικών) του Δ.Σ. Η επιτροπή (παρόντες: Λικιαρδοπούλου Βαλεντίνη, Δράκος Αθανάσιος και με δικαιολογημένη απούσα την Αναγνωστοπούλου Άννα) δεν εντόπισε καμία παρατυπία και συνέταξε πρακτικό για έγκριση από την Γ.Σ.

3. Νέα Γενική Συνέλευση- Θέματα, διανομή Κάρτας Μέλους και ισολογισμός

Με σύμφωνη γνώμη των μελών και σύμφωνα με το Καταστατικό ορίστηκαν οι ημερομηνίες της νέας ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου. Ως τελική ημερομηνία σύγκλησης της Γ.Σ. (με όσα μέλη παρόντα) ορίστηκε η 12 Οκτωβρίου 2011, ώρα 18:00΄ (ημέρα ενημέρωσης των γονέων από το διευθυντή του Σχολείου. Η Γ.Σ θα ακολουθήσει μετά από αυτή την προγραμματισμένη σύντομη ενημέρωση). Αποφασίστηκε ότι κατά τη Γ.Σ. θα πρέπει να είναι έτοιμη και να διανεμηθεί η (πλαστικοποιημένη) Κάρτα Μέλους του Συλλόγου, αφού προηγουμένως τα μέλη του Δ.Σ. θα έχουν επιλέξει με ηλεκτρονική ψηφοφορία το λογότυπο (από τα προτεινόμενα προσχέδια, που ήδη έχει συλλέξει ο πρόεδρος). Την κατασκευή της κάρτας ανέλαβε ο έφορος Δημοσθένης Διονυσόπουλος και αποφασίστηκε στο ένα μέρος, εκτός από το λογότυπο, να αναγράφεται του ονοματεπώνυμο του μαθητή με το πατρώνυμο, όπως και το σχολικό έτος. Στο άλλο μέρος θα υπάρχει η σφραγίδα του Συλλόγου.

Τέλος, αποφασίστηκε κατά τη Γ.Σ να διανεμηθούν ενδεικτικά φωτοτυπίες με τον Ισολογισμό, το πρακτικό ελέγχου της Ελεγκτικής, τον απολογισμό δράσης, τον προϋπολογισμό και ό,τι άλλο θεωρηθεί στο μεταξύ χρήσιμο για τους γονείς που τυχόν δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (προτάθηκε π.χ. να διανεμηθεί εκ νέου η λίστα με τις επιχειρήσεις που προσφέρουν τις εκπτώσεις).

4. Γενική ενημέρωση προέδρου (για τα κενά στο Σχολείο, τα Μουσικά Σύνολα, την προμήθεια ηχητικών μηχανημάτων και προτάσεις για τις προσεχείς εκδηλώσεις)

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχε από το Σχολείο και έκανε στο Δ.Σ. ο πρόεδρος κ. Κοκκόλης, σε 364 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι κενές ώρες των μουσικών μαθημάτων σε όλο το Σχολείο. Στα γενικά μαθήματα δεν υπάρχουν κενά, το Σχολείο είναι απολύτως πλήρες. Βεβαίως, όπως και σε όλα τα σχολεία, έτσι και στο δικό μας, συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα της έλλειψης των βιβλίων (και το Σχολείο πορεύεται κατά την κρίση του έως να διευθετηθεί το πρόβλημα, ελπίζεται το γρηγορότερο).

Τώρα, σε ό,τι αφορά ειδικότερα στα νέα Μουσικά Σύνολα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της σύστασής τους και σύντομα θα υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση. Πάντως τα ήδη υφιστάμενα από πέρσι σύνολα έχουν παραστεί με επιτυχία σε εκδηλώσεις, όπως στον Ξενώνα της «Ελπίδας» (17-9-11) και στη λαμπαδηδρομία του δήμου Παλ. Φαλήρου (1-10-11).

Κατά τα άλλα, έχουν προχωρήσει οι επαφές με τη Σχολική Επιτροπή για την προμήθεια ηχητικών μηχανημάτων και ελπίζεται ότι σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Τέλος, μετά από διερεύνηση εκ μέρους του προέδρου σχετικά με τη δυνατότητα παραχώρησης των αιθουσών που συνήθως χρησιμοποιεί το Σχολείο για τις προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου για το τέλος του έτους, προκύπτει ότι στις 22-12-11 θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη Σχολική γιορτή στο Θέατρο Κουν και στις 21-1-2012 η κοπή της πίτας του Συλλόγου στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου. Η πρόταση για τις γιορτές και τις αντίστοιχες ημερομηνίες έγινε αρχικά δεκτή, επίκειται όμως η τελική επιβεβαίωση και αφήνεται για προσεχή Δ.Σ. η τελική ανακοίνωση.

5. Αλληλογραφία σχετικά με τη μετακίνηση και το χώρο στάθμευσης των σχολικών λεωφορείων

Αναγνώσθηκε και σχολιάστηκε η αλληλογραφία μεταξύ του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κυθηρίων «Η Μυρτιδιώτισσα» και του Συλλόγου μας ως προς το πρόβλημα της στάθμευσης των λεωφορείων στους πέριξ του σχολείου παράδρομους, μετά και (δικαιολογημένες εν πολλοίς) διαμαρτυρίες των περιοίκων που ενοχλούνται κατά τις ώρες κοινής ησυχίας (κυρίως κατά την αναχώρηση των λεωφορείων). Τονίστηκε ότι το Δ.Σ. έως τώρα έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και έχει συμβάλει στην άτυπη χωροθέτηση της στάθμευσης των λεωφορείων πέριξ του σχολείου (με κώνους κ.τλ). Εκ μέρους της τροχαίας και του δήμου εκκρεμεί ακόμα μια πιο ουσιαστική και επίσημη διάταξη του χώρου, όπως επανειλημμένα και εγγράφως έχει ζητήσει το Δ.Σ. Επιπρόσθετα πάντως τονίστηκε η ανάγκη να γίνει σύσταση στους οδηγούς των λεωφορείων να είναι κατά το δυνατόν πιο προσεκτικοί ώστε να εκλείψουν εντελώς οι αδικαιολόγητες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε αυτούς και τους περιοίκους.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά είναι με τη μεταφορά παιδιού με ειδικές ανάγκες από την περιοχή της Γλυφάδας (έχει υπάρξει έγγραφη κοινοποίηση του προβλήματος εκ μέρους της μητέρας του μαθητή). Απόφαση του Δ.Σ. είναι, για τους ευνόητους λόγους ισονομίας και ισοτιμίας, ο εν λόγω μαθητής να τύχει της ίδιας ακριβώς αντιμετώπισης με τα άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα και έχει προβλεφθεί η μεταφορά τους στο σχολείο με ταξί. Τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν επίσης ότι η εξαίρεση του συγκεκριμένου μαθητή από την υπάρχουσα κατάσταση είναι κατά το μάλλον ή ήττον αδικαιολόγητη, καθώς δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία ούτε το γεγονός ότι στην περιοχή διαμονής του μαθητή δεν υπάρχει άλλο παιδί με τέτοιες ανάγκες, ούτε και κρίνεται επαρκώς ενδεδειγμένη και τεκμηριωμένη η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας (να μετακινηθεί, δηλαδή, ο μαθητής με τα λεωφορεία της σχολικής γραμμής 9 ή 10 που διέρχονται πλησίον του τόπου διαμονής του). Σε κάθε περίπτωση κρίθηκε αναγκαίο ότι το Δ.Σ. θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική και δίκαιη αντιμετώπισή του προβλήματος.

Το ανωτέρω υπογράφουν οι παρόντες

Μ. Κοκκόλης

Δ. Φιλιππής

Τ. Πολυμέρου

Β. Ζακολίκου

Δ. Διονυσόπουλος

Β. Μελά - Παπαδοπούλου.

ΤΡΕΧΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταθάς Κωνσταντίνος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γκοβάτσου Ελένη
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χριστούλα Βιργινία
ΤΑΜΙΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ

Πολονύφης Αθανάσιος
ΕΦΟΡΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ

Τριτσαρώλη Θάλεια
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Ανανιάδου Μαρία
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Κατσιαμάκης Ανδρέας