All for Joomla All for Webmasters

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

8η συνεδρίαση Δ.Σ. Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

8η συνεδρίαση Δ.Σ. Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Παρόντες (απαρτία): Κοκκόλης Μιχάλης, Διονυσόπουλος Δημοσθένης, Πολυμέρου Τερέζα, Φιλιππής Δημήτρης.

Απόντες (δικαιολογημένοι): Λέκκας Στέφανος, Ζακολίκου Βιβή, Καπηλίδη Μαίρη .

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1. Αλληλογραφία σχετικά με τη διάθεση αιθουσών του Σχολείου στο Θουκυδίδειο Πολιτιστικό Οργανισμό.

Διαβάστηκε και σχολιάστηκε η αλληλογραφία που προκλήθηκε με τη διάθεση των 6 στούντιο του Σχολείου μας στον ως άνω οργανισμό του Δήμου Αλίμου. Η αλληλογραφία αναρτήθηκε ολόκληρη στην ιστοσελίδα για να διαμορφώσουν τα μέλη προσωπική άποψη. Πάντως συμφωνήθηκε ότι η απάντηση του Δ.Σ. στην Πανελλήνια Ένωση Μουσικών Σχολείων ήταν η ενδεδειγμένη, όπως επίσης και ότι δεν πρέπει να δοθεί συνέχεια στο θέμα, όπως επιθυμεί εξάλλου και η ίδια Πανελλήνια Ένωση. Σημειώθηκε πάντως από όλα τα παρόντα μέλη ότι το ζήτημα ανέκυψε από προφανείς λανθασμένες και βεβιασμένες εκτιμήσεις και χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί επίσημη ενημέρωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, το οποίο βεβαίως δεν έχει και καμία ευθύνη για τη δημοσιότητα που πήρε το όλο θέμα.

2. Χορηγία ΟΠΑΠ

Ο Μ. Κοκκόλης ενημέρωσε για τη χορηγία μουσικών οργάνων στο Σχολείο μας από τον ΟΠΑΠ και μέσω του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΔΜ). Συγκεκριμένα το Σχολείο παρέλαβε τα εξής όργανα :Δύο κόντρα-μπάσο, ένα ακορντεόν και τρία τυμπάνια.

Σημειώνεται ότι πριν ακόμα ο ΟΠΑΠ δηλώσει ότι είναι χορηγός των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας, το Δ.Σ. είχε διερευνήσει την πιθανή δυνατότητα σχετικής χορηγίας.

3. Υποχρεωτική παρουσία του Δ.Σ. στον αγιασμό. Ενημέρωση γονέων για την ιστοσελίδα, για εκπτώσεις μουσικών οίκων, την Κάρτα του Συλλόγου και άλλα ζητήματα.

Την ημέρα του αγιασμού (12-9-11) αποφασίστηκε να παραβρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. Όλα τα παρόντα μέλη δήλωσαν διαθεσιμότητα. Αποφασίστηκε για εκείνη την ημέρα να γραφεί και να διανεμηθεί επιστολή προς τα νέα και παλαιά μέλη του Συλλόγου ώστε να ενημερωθούν για την ύπαρξη της ιστοσελίδας και τους άλλους τρόπους ενημέρωσής τους, για την ετήσια συνδρομή τους, όπως και για τις εκπτωτικές προσφορές των μουσικών οίκων, οι οποίοι δήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον. Την επιστολή ανέλαβαν να συντάξουν οι Μ. Κοκκόλης-Δ. Φιλιππής, και συμφωνήθηκε στην επιστολή αυτή να τονιστεί η ανάγκη να εφοδιαστούν όλα τα μέλη με την (πλαστικοποιημένη) Κάρτα του Συλλόγου, που σε αυτή την περίπτωση θα λειτουργεί και ως εκπτωτική. Επίσης κρίθηκε σκόπιμο να παρουσιαστεί η Ιστοσελίδα του Συλλόγου στους νέους γονείς των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου την ημέρα του αγιασμού. Την παρουσίαση ανέλαβε ο Δ. Διονυσόπουλος.

4. Μεταφορά-δρομολόγια λεωφορείων. Σίτιση

Σε σχέση με το προηγούμενο Δ.Σ. το νέο στοιχείο είναι ότι ο δήμος επεξεργάζεται και οσονούπω θα προκηρύξει τους σχετικούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς για τη μεταφορά των μαθητών, καθώς το ΥΠΕΣ έδωσε τις σχετικές οδηγίες. Ως προς τη σίτιση εκκρεμεί ακόμα ο ανοικτός διαγωνισμός. Ωστόσο, το ζήτημα της μεταφοράς αναμένεται να διευθετηθεί σύντομα καθώς είναι σε εξέλιξη όλες οι σχετικές διαδικασίες. Τονίστηκε πάντως ότι το Δ.Σ. στον τομέα αυτό ενήργησε αποτελεσματικά: παραδόθηκε έγκαιρα στο δήμο όλο το πρόγραμμα της μεταφοράς των λεωφορείων, και ήδη έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα.

5. Άλλα θέματα

Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα της έλλειψης βιβλίων, της διαμόρφωσης του ωρολογίου προγράμματος, της πιθανής έλλειψης καθηγητών. Ως προς το τελευταίο φαίνεται ότι εφέτος δεν θα υπάρξουν τα προβλήματα περασμένων χρόνων, καθώς ήδη έχει καλυφθεί μεγάλο ποσοστό των αναγκών του Σχολείου. Τα άλλα ζητήματα, το Δ.Σ. θα τα παρακολουθήσει με τη δέουσα προσοχή και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό.

Το ανωτέρω υπογράφουν οι παρόντες

ΤΡΕΧΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταθάς Κωνσταντίνος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γκοβάτσου Ελένη
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χριστούλα Βιργινία
ΤΑΜΙΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ

Πολονύφης Αθανάσιος
ΕΦΟΡΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ

Τριτσαρώλη Θάλεια
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Ανανιάδου Μαρία
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Κατσιαμάκης Ανδρέας