All for Joomla All for Webmasters

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

18η συνεδρίαση Δ.Σ. Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

18η συνεδρίαση Δ.Σ. Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Παρόντες άπαντες, πλην της Ευγενίας Μιχαλοπούλου (δικαιολογημένα απούσης).

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Α. Εκδηλώσεις με συμμετοχή Σχολείου και γιορτή αποφοίτησης της Γ' Λυκείου

Έχει αποφασιστεί η συμμετοχή του Σχολείου μας (με τα αντίστοιχα σύνολα και υπό την ευθύνη των αρμόδιων καθηγητών ενός εκάστου συνόλου) στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ του δήμου Αλίμου ως εξής: για τις 22 Ιουνίου στο Ανοικτό Θέατρο Αλίμου (σύνολα τζαζ, ροκ και παραδοσιακής μουσικής) , για τις 24 Ιουνίου (σύνολα τζαζ και λαϊκό ) και για τις 25 Ιουνίου στο beats party στην παραλία Αλίμου με τα σύνολα και τους μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις την ηχητική κάλυψη θα την έχει το Σχολείο με τον δικό του εξοπλισμό.

Η γιορτή αποφοίτων της Γ' Λυκείου είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 23 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Σχολείου. Την ευθύνη της οργάνωσης έχουν οι μαθητές της τάξης. Το Δ.Σ. βοηθά την όλη προσπάθεια και το συντονισμό της, θα είναι παρών στη γιορτή και τα μέλη του θα παραδώσουν τα αναμνηστικά στους αποφοίτους, όπως αρχικά αποφασίστηκε σε προηγούμενα Δ.Σ. (βλ. και προηγούμενα Πρακτικά)

Β. Σίτιση-μεταφορά

Όπως ενημερώθηκε σχετικά ο πρόεδρος Μ. Κοκκόλης, ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να ξεκινήσει το διεθνή διαγωνισμό για τη μεταφορά, ενώ είναι σε εξέλιξη και οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη σίτιση. Το Δ.Σ. και ο πρόεδρος προσωπικά παρακολουθούν την εξέλιξη, θα παρέμβουν εάν και εφόσον χρειαστεί και πάντοτε θα υπάρχει διεξοδική και έγκαιρη σχετική ενημέρωση. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις σε σχέση με το προηγούμενο Δ.Σ. (βλ. Πρακτικά 17ουΔ.Σ)

Γ. Ραδιοφωνικός σταθμός Συλλόγου-Σχολείου

Αποφασίστηκε ότι, εφόσον ρυθμιστούν όλα τα τεχνικά ζητήματα έγκαιρα, να γίνουν δοκιμαστικές εκπομπές μέσα στο καλοκαίρι από εθελοντές γονείς, μαθητές, καθηγητές. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο σταθμός μπορεί να εκπέμψει από τη νέα σχολική χρονιά (προς τα Χριστούγεννα). Θα υπάρξει συγκεκριμένο πρόγραμμα με ζώνες (μαθητών, καθηγητών, γονέων), την ευθύνη του οποίου θα έχει το Δ.Σ. σε συνεργασία με το Σχολείο και τους καθηγητές. Θα οριστούν υπεύθυνοι προγράμματος κλπ. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν όμως σε εύθετο χρόνο και σε επόμενα Δ.Σ. εφόσον προχωρήσει η όλη προσπάθεια.

Δ. Δηλώσεις υποψηφιοτήτων νέων μαθητών Α Γυμνασίου και εισαγωγικές-κατατακτήριες εξετάσεις

231(!) θα είναι φέτος οι υποψήφιοι μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις εισαγωγής στο Σχολείο μας! Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του προέδρου Μ. Κοκκόλη, πρόκειται για «ρεκόρ συμμετοχής», που σημαίνει ότι «είναι ψηλά ο πήχυς του Σχολείου». Οι εισακτέοι θα είναι και φέτος 72 και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το τριήμερο 25-27 Ιουνίου. Αποφασίστηκε ότι το Δ.Σ. θα είναι παρών όλες τις ημέρες για να κατευθύνει και να βοηθήσει τους νέους μαθητές και γονείς. Όπως τόνισαν όλα τα μέλη, χρειάζεται να υπογραμμιστεί και πάλι ότι το Δ.Σ. είναι δίπλα, όπως πάντα, σε αυτή την προσπάθεια των μαθητών που θα διαγωνιστούν και εύχεται στους υποψήφιους καλή επιτυχία. Δυστυχώς, δεν προβλέπονται περισσότερες από τις 72 θέσεις. Με την ευκαιρία, το Δ.Σ. καλεί τους γονείς των επιτυχόντων μαθητών να εγγραφούν στο Σύλλογο και να έχουν ενεργή συμμετοχή, όπως απαιτεί η δύσκολη περίσταση της εποχής. Επίσης, το Δ.Σ. καλεί και τους υπόλοιπους γονείς να συνδράμουν την προσπάθεια του. Ο Σύλλογος δεν είναι το Δ.Σ., είμαστε όλοι.

Ε. Διαπιστώσεις ως προς την καλή φήμη του Σχολείου και... Επιβράβευση καθηγητών

Το ανωτέρω σημείο Δ., κρίθηκε πρόσφορο προς σκέψεις και διαπιστώσεις, που τις έθεσε ο πρόεδρος. Η σχετική συζήτηση ανέδειξε ότι από το προηγούμενο σημείο Δ. αποδεικνύεται και πάλι η καλή φήμη του Σχολείου και το υψηλό επίπεδό του. Καθολική εκτίμηση των παρισταμένων μελών είναι ότι αυτό εν πολλοίς «οφείλεται στους καθηγητές του Σχολείου, που στην πλειοψηφία τους και παρά τις αντιξοότητες συνεχίζουν να επιδεικνύουν ζήλο και αγάπη για τη δουλειά τους». Στη δημιουργία αυτού του πλαισίου «της υψηλής και εμπράγματης αξιολόγησης του Σχολείου μας», έχει συμβάλλει ιδιαίτερα η «διαπιστωμένη εξωστρέφεια και συνεχής παρουσία του Σχολείου σε εκδηλώσεις φορέων, συλλόγων κλπ. και των άριστων εντυπώσεων που πάντα αποκομίζει». Συνεπώς, μετά από τις ως άνω διαπιστώσεις και τη σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων μελών, «το Δ.Σ. κρίνει δίκαιο να επιβραβεύσει εκείνους τους καθηγητές της μουσικής, που κατά τη διάρκεια της χρονιάς δούλεψαν πολύ για αυτή την εξωστρέφεια, με το να είναι ενεργά παρόντες με τα σύνολά τους στις περισσότερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ή στις οποίες προσκλήθηκε το Σχολείο». Αποφασίστηκε, λοιπόν, ομόφωνα να τιμηθούν με αναμνηστικό του Συλλόγου οι καθηγητές κ.κ, Γιάννης Μαλαφής και Σπύρος Μουρελάτος. Τονίστηκε πάντως από όλα τα παρόντα μέλη ότι το Δ.Σ. στο πρόσωπο των δύο βραβευθέντων βραβεύει όλους τους καθηγητές του Σχολείου για την προσπάθειά τους.

Στ. Κυλικείο

Από τον πρόσφατο διαγωνισμό προκύπτει ότι από 30 Ιουνίου αλλάζει η μέχρι σήμερα δ/νση του Κυλικείου του Σχολείου. Ο νέος μειοδότης θα ξεκινήσει από 1ης Ιουλίου αφού προηγουμένως παραδώσει τις σχετικές εγγυητικές που του επιβάλλει ο διαγωνισμός

Ζ. Διάφορα άλλα επίσης σημαντικά θέματα

1. Διοργάνωση μουσικού διαγωνισμού: Προτάθηκε από τα παρόντα μέλη να διοργανώνεται στο Σχολείο ετήσιος διαγωνισμός μαθητών σε σύνθεση, στίχο, ενορχήστρωση κλπ. Θα βραβεύονται μαθητές που θα αξιολογούνται από επιτροπές καθηγητών του Σχολείου και εκτός Σχολείου και άλλων ειδικών. Αποφασίστηκε να κατατεθεί η πρόταση στη δ/νση του Σχολείου και να μελετηθεί.

2.Διαμόρφωση των στούντιο αρ. 12 και 13 και ως χώρων ηχογράφησης: Προτάθηκε και αποφασίστηκε να διαμορφωθούν τα δύο στούντιο 12 και 13 σε χώρους ηχογράφησης, έτσι ώστε όλα τα μουσικά σύνολα του Σχολείου να ηχογραφούν δουλειές τους εκεί και να μην αναζητούν χώρους εκτός Σχολείου. Φυσικά τα έξοδα για τη μετατροπή αυτή θα τα αναλάβει ο Σύλλογος από το αποθεματικό του. Θα διερευνηθεί σχετικά η αγορά.

3. Εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου στο Σχολείο: Επειδή διαπιστώνεται συνεχώς δυσκολία με την επικοινωνία των γονέων με το Σχολείο (λίγες γραμμές και αναμονή στο ακουστικό), το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να εγκαταστήσει τηλεφωνικό κέντρο στο Σχολείο με τις αντίστοιχες γραμμές σε γραφεία δ/νσης, καθηγητών, καθηγητών μουσικής, φύλακα, κλπ. Και αυτή θα είναι δαπάνη που θα την αναλάβει ο Σύλλογος.

4.Εγκατάσταση μόνιμων ηχητικών στην αίθουσα εκδηλώσεων και δικτύου ιντερντετ: Αποφασίστηκε να γίνει η εν λόγω εγκατάσταση που κρίνεται απολύτως απαραίτητη με την περαιτέρω διαμόρφωση του χώρου. Και αυτή τη δαπάνη θα την αναλάβει ο Σύλλογος.

5.Άλλος ήχος κουδουνιού: Αποφασίστηκε να προταθεί στο Σχολείο να αλλάξει ο ήχος του κουδουνιού για το διάλειμμα κλπ. με ένα «μουσικό ήχο». Βεβαίως, δεν είναι ανάγκη να καταργηθεί ο χαρακτηριστικός παραδοσιακός ήχος, αλλά να εναλλάσσεται και με έναν πιο «μουσικό» ήχο.

6. Επικοινωνία με τους συνεργαζόμενους μουσικούς οίκους για εκπτώσεις: Αποφασίστηκε να υπάρξει νέα επικοινωνία και να τεθεί στους νέους γονείς (και στους παλαιούς) αυτή η διευκόλυνση που άρχισε πέρσι με εκπτωτικές προσφορές. Τα μέλη του Δ.Σ. θα αναλάβουν την ευθύνη της επικοινωνίας και όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια θα υπάρξει σχετική ενημέρωση

7.Πίνακας για ενημέρωση εκδηλώσεων: Παρά το Ιντερνετ και τις νέες τεχνολογίες η ανάγκη ενός πίνακα ενημερώσεων στο χώρο του Σχολείου κρίνεται απαραίτητη. Αποφασίστηκε αυτό να γίνει με τη νέα χρονιά.

Το ανωτέρω υπογράφουν οι παρόντες

Μ. Κοκκόλης

Δ. Φιλιππής

Τ. Πολυμέρου

Δ. Διονυσόπουλος

Β. Μελά Παπαδοπούλου

Β. Ζακολίκου

ΤΡΕΧΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταθάς Κωνσταντίνος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γκοβάτσου Ελένη
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χριστούλα Βιργινία
ΤΑΜΙΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ

Πολονύφης Αθανάσιος
ΕΦΟΡΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ

Τριτσαρώλη Θάλεια
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Ανανιάδου Μαρία
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Κατσιαμάκης Ανδρέας