All for Joomla All for Webmasters

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

17η συνεδρίαση Δ.Σ. Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

 17η συνεδρίαση Δ.Σ. Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Παρόντες άπαντες, πλην της Ευγενίας Μιχαλοπούλου (δικαιολογημένα απούσης).

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Α. Διευκρινίσεις περί της συμμετοχής της μπάντας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Σχετικά με τη συμμετοχή του Σχολείου μας στην παρέλαση ενέκυψαν ζητήματα που σχετίζονταν με το δήμο και όχι με το Σχολείο (βλ. σχετική αλληλογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου). Η πρόταση να συμμετάσχει η μπάντα του Σχολείου στην παρέλαση έγινε από το Δήμο Αλίμου και το Σχολείο την αποδέχτηκε. Εάν τυχόν δημιουργήθηκε οποιαδήποτε πρόβλημα που άπτεται εργασιακών σχέσεων μεταξύ δήμου και υπαλλήλων ή άλλων παραγόντων του, αυτό αφορά το δήμο και επ' ουδενί το Σχολείο και το Σύλλογο. Εξάλλου, το δ.σ. του Συλλόγου απάντησε εγγράφως σε όλους όσοι έθεσαν ζήτημα, παραπέμποντας για εξηγήσεις στον αρμόδιο φορέα. Το θέμα από πλευράς Συλλόγου θεωρείται λήξαν.

Β. Σεμινάριο Χατζηνίκου. Απολογισμός

Η συμμετοχή και η επίδοση των μαθητών κρίνεται απολύτως ικανοποιητική. Η όλη εκδήλωση κόστισε 379,61ευρώ (αγορά διπλωμάτων κλπ) και εισπράχτηκαν επίσης 379,61 ευρώ (5 ευρώ η συμμετοχή)

Γ. Τελική Σχολική Εκδήλωση της Γ Λυκείου και αγορά αναμνηστικών.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει η γιορτή στα τέλη Ιουνίου και όπως πάντα να δοθεί ως δώρο σε κάθε απόφοιτο το αναμνηστικό που προσφέρει ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια. Τα της προετοιμασίας της γιορτής αποφοίτων θα αποφασιστούν λεπτομερειακά στο επόμενο δ.σ. ή ακόμα αν χρειαστεί θα υπάρξει και έκτακτο δ.σ. για το ίδιο ζήτημα την τελευταία εβδομάδα πριν την εορτή, την οποία θα αναλάβει εξολοκλήρου το δ.σ. του Συλλόγου με τη βοήθεια μαθητών και γονέων.

Δ. Ενημέρωση για σίτιση-μεταφορά

Ο δήμος ενημέρωσε το δ.σ. για τη γραπτή ανακοίνωση που εξεδόθη πρόσφατα από τους αρμόδιους φορείς για τη σίτιση των μαθητών. Συνεπώς, δεν αποκλείεται με το επόμενο σχολικό έτος να υπάρξει σίτιση. Το δ.σ. παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις σχετικές εξελίξεις, θα παρέμβει όταν καταστεί αναγκαίο και θα κρατά ενήμερους τους γονείς. Αυτό το οποίο προβληματίζει το δ.σ. και το δήμο πάντως είναι η έλλειψη εστιατοριακής υποδομής στο χώρο του Σχολείου, διότι τίθεται υγειονομικό ζήτημα. Μια εναλλακτική λύση είναι μια ποιοτική «ξηρά τροφή» ώσπου να βρεθεί μια λύση στο θέμα. Επίσης, αποφασίστηκε εφόσον υπάρχει περίσσευμα φαγητού (εάν τελικά γίνει η σίτιση) θα έχει ευθύνη ο δήμος που θα το δίνει.

Ως προς τη μεταφορά δεν υπάρχουν νεότερα και πάντως εκτός απροόπτου όλα φαίνεται να κυλούν ομαλά έως το τέλος του έτους (βλ. προηγούμενα Πρακτικά). Το νεότερο είναι ότι εντός του Ιουνίου θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός και μετά το διαγωνισμό θα αναλάβει ο δήμος με δική του ευθύνη πλέον το σχεδιασμό δρομολογίων κλπ. Θα υπάρξει νεότερη σχετική ενημέρωση στα επόμενα δ.σ.

Ε. Αγορά και παράδοση ηλεκτρικής ντραμς

Με πρωτοβουλία του το δ.σ. αγόρασε και δώρισε στο Σχολείο μια ηλεκτρονική ντραμς. Το δ.σ. προέβη στην αγορά αυτή μετά εξονυχιστική έρευνα αγοράς και μειοδοτικών προσφορών από μουσικούς οίκους. Κατέληξε στην αγορά της συγκεκριμένης ντραμς, αξίας 395 ευρώ. Υπογράφηκε σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του οργάνου. Πρόκειται για μια ακόμα ενίσχυση του Συλλόγου στο Σχολείο. Υπενθυμίζεται ότι έχει αποφασιστεί ότι όταν το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα του Συλλόγου (βλ. σχετικά τα προηγούμενα Πρακτικά) το δ.σ. θα ενισχύει ή θα συμμετάσχει στην ενίσχυση του Σχολείου σε όποιο τομέα κρίνεται κάθε φορά άμεσα αναγκαίο.

Στ. Ραδιοφωνικός ή τηλεοπτικός σταθμός

Το δ.σ. διερευνά την πρόταση σύστασης ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού. Σύμφωνα με αξιόπιστο σχέδιο που περιήλθε σε γνώση του δ.σ. και καθηγητών του Σχολείου, μπορεί να συσταθεί χωρίς (ή με μηδαμινό) οικονομικό κόστος σταθμός μέσω server που θα εγκατασταθεί στο Σχολείο και θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 5.000 ακροατών. Υπονοείται ότι ο σταθμός θα έχει ως αντικείμενο να παρουσιάζει, σε προκαθορισμένο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τις σχετικές εκπαιδευτικές, μουσικές και πολιτιστικές δράσεις των μαθητών και της σχολικής μας κοινότητας εν γένει (καθηγητών και γονέων)

Ζ. Διάφορα άλλα επίσης σημαντικά θέματα

1. Παραγγελία για αγορά μεταλλίων αγώνων βόλεϊ: Στους αγώνες βόλεϊ τέλους της χρονιάς που γίνονται κάθε χρόνο, αποφασίστηκε φέτος να δοθεί χρυσό και ασημένιο μετάλλιο και κύπελλο στους νικητές Γυμνασίου και Λυκείου (δηλαδή, σε δύο ομάδες και όχι σε μία, που ήταν συνήθως τάξη Λυκείου, που για τους ευνόητους λόγους ήταν η νικήτρια).

2. Υποψηφιότητα νέων μαθητών και εισαγωγικές εξετάσεις: έως τέλος Μαϊου τελειώνει η προθεσμία εγγραφής των υποψηφίων μαθητών της Α' Γυμνασίου, οι οποίοι θα δώσουν τη γνωστή κατατακτήρια εξέταση εισαγωγής στο Σχολείο μας στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο, το Σχολείο και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες. Το δ.σ. θα είναι παρών την ημέρα των εξετάσεων για να βοηθήσει όπως μπορεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση γονέων και μαθητών.

3. Βιντεοσκόπηση συναυλίας της 29-4-12: Η συναυλία βιντεοσκοπήθηκε όπως κάθε χρόνο από συγκεκριμένο τεχνικό που συνεργάζεται σε αυτή την εκδήλωση με το Σύλλογο και το Σχολείο. Το κόστος του dvd θα ανέρχεται σε 6 ευρώ όπως κάθε χρόνο. Ο Σύλλογος και το Σχολείο θα προμηθευτούν από ένα αντίτυπο. Όποιος άλλος επιθυμεί μπορεί να το αγοράσει από το συγκεκριμένο τεχνικό. Εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

4. Μεταφραστής μουσικής σε braille για τυφλούς μαθητές: Υπάρχει σκέψη αγοράς του συγκεκριμένου συστήματος αξίας περί των 1000 ευρώ. Ανάλογο σύστημα δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα. Το δ.σ. διερευνά το ζήτημα και θα επανέλθει επ' αυτού σε άλλο δ.σ., όταν υπάρξει σχετική πρόοδος με συγκεκριμένες προτάσεις.

5. Διαγωνισμός για το Κυλικείο του Σχολείου: Ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία εκτέλεσης του διαγωνισμού η 3-5-2012.

6. Σύλλογος Αποφοίτων: Επανήλθε η πρόταση σύστασης Συλλόγου Αποφοίτων του Σχολείου μας. Σχετικά ο πρόεδρος Μ. Κοκκόλης θα μελετήσει το ζήτημα σε συνεννόηση με ενδιαφερόμενους αποφοίτους.

7. Νέο κτίριο: Συνεχίζονται οι προσπάθειες εύρεσης χώρου. Δεν υπάρχουν νεότερα επ' αυτού

Το ανωτέρω υπογράφουν οι παρόντες:

Μ. Κοκκόλης

Δ. Φιλιππής

Τ. Πολυμέρου

Β. Ζακολίκου

Δ. Διονυσόπουλος

Β. Μελά Παπαδοπούλου

ΤΡΕΧΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταθάς Κωνσταντίνος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γκοβάτσου Ελένη
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χριστούλα Βιργινία
ΤΑΜΙΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ

Πολονύφης Αθανάσιος
ΕΦΟΡΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ

Τριτσαρώλη Θάλεια
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Ανανιάδου Μαρία
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Κατσιαμάκης Ανδρέας