All for Joomla All for Webmasters

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

16η συνεδρίαση Δ.Σ. Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

16η  συνεδρίαση Δ.Σ. Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Παρόντες: Κοκκόλης Μιχάλης, Φιλιππής Δημήτρης, Ζακολίκου Βιβή, Διονυσόπουλος Δημοσθένης, Μελά - Παπαδοπούλου Βανέσα

Απόντες (δικαιολογημένα): Πολυμέρου Τερέζα, Μιχαλοπούλου Ευγενία

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Α. Απολογισμός Χοροεσπερίδας - γιορτής-κοπής της πίτας και λαχειοφόρου αγοράς της 28ης Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την ενημέρωση εκ μέρους της Β. Ζακολίκου που έχει την ευθύνη του ταμείου του Συλλόγου προέκυψαν τα εξής:

Λαχειοφόρος: Έσοδα 713,00 €, έξοδα 206,00 €.

Προσκλήσεις: Έσοδα (153Χ12 και 88Χ8) = 2.540,00 €, έξοδα 1.691,87 €. Άρα ο συνολικός προϋπολογισμός έχει τελικό θετικό πρόσημο ανερχόμενο στα 1.355,13 €. Κατά τα λοιπά, θα πρέπει να συνυπολογιστούν και 2.462,34 € που υπάρχουν στο Ταμείο διαθέσιμα μετρητά. Συνεπώς, ο συνολικός προϋπολογισμός σήμερα, έχει και πάλι τελικό θετικό πρόσημο 3.817,47 €.

Β. Σύντομη ενημέρωση από τον πρόεδρο Μ. Κοκκόλη για την παράταση της μεταφοράς των μαθητών

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά, δόθηκε παράταση σε όλες τις συμβάσεις με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών έως τις 30/6/2012. Γενικά, πάντως η εντύπωση είναι ότι έως το τέλος του χρόνου δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών.

Γ. Παρέλαση 25ης Μαρτίου, μουσικό σεμινάριο και κέρδη.

Ο δήμος Αλίμου έκανε έγγραφη πρόταση στο Σχολείο για συμμετοχή της μπάντας του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Συνεπώς, το Σχολείο θα παρελάσει πρώτο με την μπάντα του, όπως αποφάσισε με σχετική ψηφοφορία η συντριπτική πλειονότητα του συμβούλιου των καθηγητών, και το 15μελές συμβούλιο των μαθητών . Το Δ.Σ. του Συλλόγου συμφωνεί ομόφωνα με την επιλογή τους, αλλά παρόλα αυτά με έγγραφό του προς το δήμο ζήτησε από τους αρμοδίους φορείς να εξασφαλιστεί η προστασία όλων των μαθητών του Σχολείου και των γονέων τους που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της στολής των μαθητών, και η τελική απόφαση (φουλάρι ή γραβάτα, τζιν παντελόνι, κλπ) θα παρθεί μετά από συζήτηση με τους αρμόδιους καθηγητές. Επίσης, αποφασίστηκε ότι ο Σύλλογος θα οργανώσει μουσικό σεμινάριο με θέμα «Έννοια και καταβολές της Μουσικής Ερμηνείας» με τον πανεπιστημιακό καθηγητή μουσουργό Γιώργο Χατζηνίκο και με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Σχολείου. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση που θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα. Επίσης, προέκυψε το πρώτο έσοδο του Συλλόγου (300 €) από τα Ηχητικά Μηχανήματα που αγόρασε ο Σύλλογος (βλ. προηγούμενα Πρακτικά) που με ευθύνη του διατέθηκαν για την ηχοληψία μουσικής εκδήλωσης της Ένωσης Γονέων του δήμου Ηλιούπολης. Συναποφασίστηκε δε να καταβληθούν ακόμη 95€ (σύνολο 395€) για την αγορά μιας ηλεκτρονικής drams για τις ανάγκες του Σχολείου.

Δ. Εκδρομές

Έγιναν ή θα γίνουν εντός των ημερών οι εκδρομές του Σχολείου σε Σερν (όπως και πέρυσι), Ιταλία (Τοσκάνη), Θεσσαλονίκη-Καβάλα, Ισπανία (Μαδρίτη). Αναβλήθηκε για φέτος η εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη για οικονομικούς αλλά και λόγους ασφαλείας. Η αποτίμηση από τις εκπαιδευτικές εκδρομές είναι ή αναμένεται να είναι απολύτως θετική (μόνο παρεμπιπτόντως, και σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση).

Ε. Άλλες δράσεις: κοινωνικό παντοπωλείο, ομιλία για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και ραδιοφωνικός σταθμός Σχολείου. Εορτή αποφοίτων Γ' Λυκείου

Ο πρόεδρος ενημέρωσε για τα της συνάντησης που είχε με την Επιτροπή Παιδείας του δήμου Αλίμου, όπου και ενημερωθήκαμε ότι υπό την ευθύνη του δήμου θα λειτουργήσει κοινωνικό παντοπωλείο, από το οποίο θα έχουν δικαίωμα να προμηθεύονται τρόφιμα και όσες οικογένειες μαθητών του Σχολείου μας κριθεί απαραίτητο. Επίσης, στις 28/3 θα γίνει εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αλίμου με θέμα «Η συμβολή της οικογένειας στη λήψη απόφασης για σπουδές και επάγγελμα». Για αμφότερα τα θέματα θα υπάρξει η συνήθης ανάλογη ενημέρωση. Τέλος, τέθηκε προς συζήτηση το θέμα δημιουργίας μουσικού ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού του Σχολείου, όπως και το θέμα της γιορτής της Γ' Λυκείου. Δεν πάρθηκαν τελικές αποφάσεις. Αυτό θα γίνει σε επόμενο Δ.Σ.

Το ανωτέρω υπογράφουν οι παρόντες

Μ. Κοκκόλης

Δ. Φιλιππής

Β. Ζακολίκου

Δ. Διονυσόπουλος

Β. Μελά Παπαδοπούλου

ΤΡΕΧΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταθάς Κωνσταντίνος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γκοβάτσου Ελένη
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χριστούλα Βιργινία
ΤΑΜΙΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ

Πολονύφης Αθανάσιος
ΕΦΟΡΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ

Τριτσαρώλη Θάλεια
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Ανανιάδου Μαρία
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Κατσιαμάκης Ανδρέας