All for Joomla All for Webmasters

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

11η συνεδρίαση Δ.Σ. Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

11η συνεδρίαση Δ.Σ. Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Παρόντες: Κοκκόλης Μιχάλης, Διονυσόπουλος Δημοσθένης, Φιλιππής Δημήτρης, Ζακολίκου Βιβή, Μιχαλοπούλου Ευγενία.
Απόντες (δικαιολογημένα): Πολυμέρου Τερέζα, Μελά -Παπαδοπούλου Βανέσα

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1. Παραίτηση μέλους Δ.Σ. και αντικατάστασή του
Το μέλος του Δ.Σ. Καπηλίδη-Παπαδάκη Μαίρη υπέβαλε στο σώμα γραπτώς την παραίτησή της (για προσωπικούς λόγους), η οποία και έγινε δεκτή. Το Δ.Σ. προχώρησε στην αντικατάστασή της με το εκλεγμένο β' αναπληρωματικό μέλος, που είναι η κ. Μιχαλοπούλου Ευγενία, η οποία είχε ήδη ενημερωθεί σχετικά και παραβρέθηκε στην παρούσα συνεδρίαση. Κατά τα λοιπά, το σχήμα του Δ.Σ. παραμένει ως έχει με ομόφωνη απόφαση των παρευρισκομένων μελών.
2. Σίτιση-Μεταφορά
Ως προς τη Σίτιση: η αρμόδια υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου έδωσε οριστικό τέλος στη σίτιση των μαθητών των Μουσικών Σχολείων, σε απάντηση που έδωσε στη Βουλή στις 24-10-2011 σε σχετική επερώτηση βουλευτή. Το Δ.Σ. ενημέρωσε σχετικά όλα τα μέλη του Συλλόγου που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αποστέλλοντας το σχετικό «λινκ» με την ομιλία στη Βουλή. Από την πλευρά του, και ο δήμος Αλίμου μας ενημέρωσε ότι δεν διαθέτει σχετικό κονδύλιο για τη Σίτιση του Σχολείου μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως παρατηρήθηκε από τα παρόντα μέλη, ο ιδρυτικός νόμος των Μουσικών Σχολείων προβλέπει ρητά τη Σίτιση. Συνεπώς, η απόφαση αυτή αντίκειται του υφιστάμενου νόμου και το Δ.Σ. επιφυλάσσεται για τις μελλοντικές-δυνατές ενέργειές του.
Σε ό,τι αφορά όμως στη Μεταφορά, η σχετική διαδικασία προχωρεί, δεδομένου ότι ο δήμος αναμένει το σχετικό έγγραφο από την Περιφέρεια για να αναρτήσει εντός των ημερών τον αντίστοιχο διαγωνισμό. Όπως προκύπτει από ενημέρωση του προέδρου Μ. Κοκκόλη από το Δήμο Αλίμου, έχει προβλεφθεί μάλιστα να προκηρυχτεί, εκτός απροόπτου την Πέμπτη 15-12-2011, κατατετμημένος διαγωνισμός 190.000 ευρώ, έτσι ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός 10ημέρου (αφού για ποσό μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ απαιτείται προθεσμία πενήντα τριών ημερών). Συνεπώς, και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, η μεταφορά των μαθητών του Σχολείου μας, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα από της 9-1-1012
3. Ταμείο Αλληλεγγύης και Παζάρι Ανταλλαγής
Σε συνέχεια της διαπίστωσης των προβλημάτων επισιτισμού παιδιών του Σχολείου μας (βλ. Πρακτικά 10ου δ.σ.) το δ.σ. αποφάσισε να «στήσει» Ταμείο Αλληλεγγύης, αφού πρώτα έρθει σε συνεννόηση για το θέμα αυτό με το Σχολείο και με το Σύλλογο Καθηγητών. Αποφασίστηκε ο Σύλλογος να «ανοίξει» το Ταμείο Αλληλεγγύης με ένα συμβολικό ποσό 100 ευρώ. Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο, αποφασίστηκε να γίνει ένα Παζάρι Ανταλλαγής ρούχων, βιβλίων και άλλων χρήσιμων αντικειμένων. Ως προς αυτό, συμφωνήθηκε να έρθουν σε επαφή μέλη του Δ.Σ. με τη 15μελή των μαθητών και τους Καθηγητές, ώστε να συζητηθούν οι επιμέρους λεπτομέρειες και να αποφασιστεί η ημερομηνία/ες του Παζαριού αυτού.
4. Ανανέωση Προσφοράς αγοράς Η/Υ και εμπλουτισμός ιστοσελίδας
Έγινε αποδεκτή η πρόταση μελών του Δ.Σ. να ανανεωθεί η περσινή προσφορά του Συλλόγου για αγορά Η/Υ και ηχητικού εξοπλισμού του Σχολείου με ένα ποσό που να ανέρχεται στις 2.500 ευρώ, και το οποίο καλύπτεται επαρκώς από το Ταμείο του Συλλόγου. Επίσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση να εμπλουτιστεί η ιστοσελίδα του Συλλόγου ώστε να διαθέτει και χώρο από δημοσιεύματα εφημερίδων, συζητήσεις στη Βουλή και άλλα θέματα που αφορούν το Σχολείο.
5. Εκδηλώσεις: Μουσική βραδιά 16-12-2011, βράβευση αριστούχων 4-1-2012 και Κοπή πίτας 28-1-2012.
Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και τους καθηγητές του Σχολείου μας κ.κ. Τσικλέα, Καλλιά και Λιοδάκη διοργανώνει σημαντική μουσική εκδήλωση προς τιμήν του παγκοσμίου φήμης Μαέστρου, Πιανίστα και Παιδαγωγού κ. Γεωργίου Χατζηνίκου. Έχουν προσκληθεί από το Σύλλογο εκπρόσωποι της Πολιτείας και των Δήμων, σχολικοί και άλλοι παράγοντες και βεβαίως αναμένεται η προσέλευση των γονέων, καθώς έχει προηγηθεί ενημέρωση-πρόσκληση τόσο από την ιστοσελίδα όσο και από τις σχετικές ανακοινώσεις μας. Στην εκδήλωση εκτός των καθηγητών θα συμμετάσχουν και μαθητές του Σχολείου. Καινοτομία της εκδήλωσης θεωρείται η εκτέλεση κομματιών με μουσικό πριόνι. Το Δ.Σ. ανέλαβε όλη την ευθύνη αυτής της εκδήλωσης και έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την ενημέρωση.
Κατά τα άλλα, για τις 4-1-2012 η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αλίμου έχει κλείσει το θέατρο «Κουν» του Αλίμου για την εκδήλωση της βράβευσης των αριστούχων μαθητών στις εισαγωγικές εξετάσεις της περσινής χρονιάς στα ΑΕΙ. Θα αναρτηθεί η σχετική πρόσκληση και θα παραβρεθούν μέλη του Δ.Σ. στην εκδήλωση.
Τέλος, για την εκδήλωση της Κοπής της Πίτας του Συλλόγου μας, κλείστηκε όπως και πέρυσι, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, η αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιού Φαλήρου για τις 28-1-2012. Όλα τα παρόντα μέλη δήλωσαν τη συμμετοχή τους στις προετοιμασίες της εκδήλωσης (αγορά λουλουδιών, φλουριού, δώρων, συνεννοήσεις με κέτεριγκ, κτλ.) και τη συμμετοχή τους την ημέρα της εκδήλωσης. Αποφασίστηκε, αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, να γίνει Δ.Σ. ώστε να διευθετηθούν οι τελικές λεπτομέρειες και να γίνει ο απολογισμός της δράσης ως προς την εκδήλωση αυτή.
6. Άλλα θέματα
Ενημερώθηκε το σώμα ως προς την επικείμενη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων το Σάββατο 10-12-2011 στις Σέρρες. Πλην όμως, λόγω της απόστασης και ανειλημμένων υποχρεώσεών τους, κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν μπορεί να παραβρεθεί. Τέλος, το σώμα έλαβε γνώση ως προς το θέμα του αντιγριπικού και αντιφυματικού εμβολιασμού των μαθητών του Σχολείου, αλλά επί τούτου θα υπάρξει σχετική οδηγία του Υπουργείου προς το Σχολείο.
Τέλος αναγνώστηκαν τα Πρακτικά του προηγούμενου Δ.Σ. και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε.

Το ανωτέρω υπογράφουν οι παρόντες
Μ. Κοκκόλης
Δ. Φιλιππής
Δ. Διονυσόπουλος
Β. Ζακολίκου
Ε. Μιχαλοπούλου

ΤΡΕΧΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταθάς Κωνσταντίνος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γκοβάτσου Ελένη
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χριστούλα Βιργινία
ΤΑΜΙΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ

Πολονύφης Αθανάσιος
ΕΦΟΡΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ

Τριτσαρώλη Θάλεια
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Ανανιάδου Μαρία
ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Κατσιαμάκης Ανδρέας