All for Joomla All for Webmasters

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δελτίο τύπου της 14/10/11 της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

4/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της Θεσσαλονίκης, και μετά από συνεννόηση με τα Μουσικά σχολεία της Αττικής και του Καλλιτεχνικού του Γέρακα, αποφασίσαμε να προγραμματίσουμε μουσική και καλλιτεχνική διαμαρτυρία, έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 21/10/2011 και ώρα 11 πμ.

Η διαμαρτυρία εντάσσετε στο τριήμερο κινητοποιήσεων, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Το κάθε σχολείο από τα 42 Μουσικά και τα τρία καλλιτεχνικά έχει προγραμματίσει ανάλογες διαμαρτυρίες στις πόλεις πού έχουν έδρα τα σχολεία τους. Οι κινητοποιήσεις έχουν αποφασιστεί με αποφάσεις των 15 μελών και των Συλλόγων Γονέων. Χαιρετίζουμε τους Συλλόγους Καθηγητών πού έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις και στηρίζουν με τον τρόπο τους τις κινητοποιήσεις.

Επαναλλαμβάνουμε το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων

19-20-21/10 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  • για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό των σχολείων μας. Πότε θα έρθουν οι καθηγητές των ειδικοτήτων της μουσικής για τα Μουσικά, Θεατρολογίας, Χορού και Κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά; Γιατί να μην τοποθετούνται από την αρχή της χρονιάς στο σχολείο ώστε να μη χάνεται ούτε μια ώρα μάθημα;
  • για τη μείωση του ωραρίου από 45 σε 42 ώρες για τα Μουσικά
  • Γιατί μειώθηκαν τη στιγμή που ούτε η Καλλιτεχνική επιτροπή ούτε το σύνολο της σχολικής κοινότητας το ζήτησαν; Με ποια παιδαγωγικά και επιστημονικά κριτήρια «κόπηκαν» οι ώρες αυτές; Μήπως τα κριτήρια ήταν καθαρά οικονομικά;
  • Γιατί δεν άρχισε ακόμη η σίτιση Τι απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους; Πότε θα δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε διαγωνισμούς οι Δήμοι;
  • Τι θα γίνει με τις ελλείψεις στα βιβλία Για πόσο καιρό ακόμη θα κάνουν μάθημα με DVD και φωτοτυπίες; Φυσικά εκκρεμεί από την ίδρυση των σχολείων η δωρεάν παραχώρηση των βιβλίων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Μαθήματα.
  • Εκφράζουμε ακόμη τη βαθιά μας ανησυχία και αγωνία σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών. Τι θα γίνει από τον Ιανουάριο και μετά; Ποιος θα πληρώνει για τα λεωφορεία αφού η παρούσα δωρεάν κατάσταση προβλέπεται μέχρι το Δεκέμβρη; Γιατί τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά δεν συμπεριλαμβάνονται στην ΚΥΑ για τις μεταφορές στα ειδικά σχολεία, ώστε να γίνουν διαγωνισμοί με χιλιομετρική αποζημίωση; Τα σχολεία μας είναι διαδημοτικά και δεν μπορεί να λειτουργήσει μεταφορά μέσω κάρτας Μαθητή. Έχουν διαφορετικό ωράριο τα παιδιά μας από τα υπόλοιπα σχολεία και τα παιδιά μας κουβαλούν όργανα εύθραυστα και δεν μπορούν να αλλάζουν 2 συγκοινωνίες για να πάνε σχολείο. Εκτός των άλλων οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα παιδιά και από τους άλλους Δήμους του νομού. Ποιος θα πληρώσει; Εάν το δείτε προσεκτικά θα καταλάβετε ότι μπορεί το κόστος με μισθωμένα Λεωφορεία αποκλειστικά για τα παιδιά μας να είναι πιο λίγο.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ.

ΜΟΝΟ Η ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΨΕΨΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΠΕΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ.

ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γ. Η Γραμματέας

Π. Κουφαλάκος Κ. Αθανασίου

6972 006221 6939 457717

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.